Ferma socială de capre Bettine

Prin preluarea fermei de capre Bettine din localitatea Găgești, județul Vaslui, Asociația Betania și-a mărit portofoliul proiectelor de economie socială care contribuie, în același timp, la susținerea proiectelor derulate de către organizație.

Înființată în 2007 ca proiect social, ferma beneficiază de toate dotările moderne, produsele fiind la cele mai înalte standarde de calitate.

În acest moment, ferma produce brânză proaspătă și maturată precum și o serie de delicatese precum brânza cu nucă, brânză în parafină, brânză condimentată cu usturoi sau cu mărar. Toate aceste produse sunt ecologice, de calitate și au un preț accesibil, iar rețetele sunt de proveniență olandeză.

În cadrul Fermei de Capre Bettine sunt angajate trei persoane care au grijă de animale și de producția de lapte și produse din lapte. Una dintre țintele pe termen scurt și mediu vizează creșterea numărului de animale din fermă și, implicit, creșterea și diversificarea producției. Astfel, de la aproximativ 50 de capre în acest moment, s-a stabilit o țintă de aproximativ 100 capre până la finele anului 2019. În această primăvară s-au născut peste 50 de iezi, care până la toamnă vor ajunge la o greutate de peste 40 kg și, astfel, vor intra în producția de lapte.

Trebuie menționat că încă de la înființare Ferma Bettine a fost dedicată persoanelor cu dizabilități. Această misiune este continuată și acum, de către 11 astfel de cazuri care beneficiază de terapie ocupațională în cadrul fermei. Este vorba de rezidenții Locuinței Protejate din Găgești, unitate a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Vaslui. Aceștia ajută la munca de zi cu zi din cadrul fermei (curățenie, hrănirea animalelor etc.) și, pe lângă posibilitatea de a interacționa între ei dar și cu alte persoane și cu animalele de la fermă, sunt recompensați și cu produse bio de două ori pe săptămână.

Galerie foto:

Share

O mare multumire pentru:

evw holding