Centrul Multifunctional

Centrul de Zi Betania pentru persoane adulte cu dizabilități (Centrul Multifuncțional)

Acest proiect a fost inaugurat în 2011 și este deschis persoanelor cu dizabilități fizice și/sau psihice, care au probleme de integrare în comunitate. În cadrul acestui centru, beneficiarii interacționează, socializează și participă la activități care le stimulează puterea creativă. Creațiile beneficiarilor noștri au stârnit nu o dată admirația vizitatorilor care le-au și achițiziționat produsele.

În cei cinci ani de funcționare, Centrul de zi Betania pentru persoane adulte cu dizabilități a oferit produse handmade deosebite, a organizat excursii și plimbări în aer liber, a organizat târguri și expoziții cu vânzare. S-a pus astfel încă o piatră la temelia comunității care a înțeles că acești oameni au nevoie de sprijin, au nevoie de apreciere și de integrare.

În decursul anului 2015, Centrul de Zi Betania pentru persoane adulte cu dizabilități a furnizat servicii sociale unui număr de 23 de beneficiari, cu domiciliul în judeţul Bacău, dar şi în alt judeţ.

În ceea ce priveşte, activităţile/serviciile desfăşurate şi metodologiile de lucru utilizate, fiecare tânăr/adult inclus în program a beneficiat de sprijinul unei echipe de profesionişti care efectuază evaluarea iniţială, întocmeşte planul personal de intervenţie şi aplicarea acestuia.

Pentru ceilalţi beneficiari echipa pluridisciplinară efectuează reevaluarea şi întocmirea noului plan personalizat de intervenţie. Prin derularea tuturor activităţilor ne-am dorit şi, putem spune, ne-am îndeplinit obiectivele propuse în aceste planuri.

Ne-au susţinut în derularea activităţilor din 2015 un număr de 13 voluntari, fiecare aducându-şi contribuția în funcţie de disponibilitatea proprie. Ne-am preocupat, ca prezenţa lor să fie eficientă pentru a optimiza lucrul cu beneficiarii atât în interiorul centrului cât şi în exteriorul acestuia.

Din activităţile de terapie ocupaţională desfăşurate în cadrul proiectului de beneficiari cu sprijinul voluntarilor şi a personalului s-au realizat obiecte decorative (cutii şi ghivece), magneţi pentru frigider, felicitări, accesorii (clame, broşe, cercei) şi tablouri. Toate aceste produse au fost oferite spre vânzare directă (la sediul centrului şi în cadrul târgurilor, chiar şi în Olanda) sau on-line (www.charityshopbacau.com).

Contact: str. Nordului nr. 19 bis Bacău
tel. 0745073639, coordonator: Laura Maxim