Proiecte de viitor

Extinderea bazinului de hidrokinetoterapie

Hidrokinetoterapia este un serviciu esențial pentru recuperarea persoanelor care suferă de dizabilități fizice și/sau psihice. În acest moment, la Centrul de Recuperare al Asociației Betania beneficiază de aceste servicii aproximativ 50 de persoane zilnic. Prin extinderea capacității bazinului, centrul va avea posibilitatea de a face față tuturor cererilor, urmând să se ajungă la un număr de aproximativ 80 beneficiari zilnic.

Centrul de tranzit

Există o multitudine de situații tragice, când familii sau persoane ajung în stradă, fără perspectiva imediată de a-și găsi o nouă locuință. Pentru a veni în întâmpinarea acestei situații, Asociația Betania va constru o casă în care va asigura, pentru o perioadă determinată, cazarea necesară celor care trec prin astfel de situații.

Centrul de Zi Plopana

În parteneriat cu autoritățile locale, în cursul acestui an, 2017, vom finaliza un Centru de Zi de care vor beneficia în primul rând copiii din localitate. Ei vor avea un loc curat, bine utilat, unde vor putea să își facă temele dar și să socializeze în cadrul diferitelor activități. Este un sprijin deosebit pentru copiii din localitate, care vor avea posibilitatea să se pregătească la un nivel comparabil celui din localitățile urbane.

Un nou dispensar în mediul rural

Continuând lista investițiilor în sănătate, Asociația Betania și-a propus ca și în vara 2017 să ridice un dispensar medical în mediul rural din Bacău. În funcție de necesități, dar și de disponibilitatea autorităților locale, se va identifica localitatea în care va fi construită clădirea, astfel încât cetățenii să beneficieze de cele mai bune condiții.

Constructie dispensar Motoseni 2014