Oaspeți dragi la Centrul Delfinul pentru copii cu autism

Timp de trei luni, Centrul Delfinul pentru copii cu autism din cadrul Asociației Betania a avut oaspeți dragi. Trei studente ale Arteveldehogschool – Terapie Ocupațională din Belgia au efectuat un stagiu de practică în Bacău. Colaborarea cu instituția belgiană va dura doi ani, timp în care studenții vor veni pentru a-și perfecționa tehnicile terapeutice alături de specialiștii Betaniei. Mai jos redăm impresiile și amintirile a două dintre studentele care ne-au vizitat.

“Am venit în România ca să învăț lucruri noi și ca să ajut, atât cât îmi stă în putere.  Le sunt recunoascătoare tuturor celor de la Betania care ne-au primit cu brațele deschise.

Ne-am implicat în terapia pentru copii și, la finele stagiului de practică, am putut observa realele progrese datorate muncii susținute a întregii echipe de la Betania. A fost minunat să observ aceste progrese, mai ales că s-au produs într-un interval destul de scurt. Aceasta dovedește pe deplin că terapeuții de la Betania fac o muncă deosebită! Am avut șansa de a vedea și de a participa la metode diferite de terapie, să ne spunem opiniile și să participăm efectiv la actul terapeutic.

La finalul stagiului de practică am avut un sentiment de apartenență la o echipă, de parte a unui întreg care funcționează minunat. Eram de acum mai mult decât o studentă străină venită la practică…

Îmi reamintesc cu mare bucurie de perioada petrecută alături de voi! Mi-ați oferit amintiri minunate pe viață!”

(Marieke Malysse )

“Până să ajung la Betania, nu am lucrat niciodată cu copii. În primele săptămâni mi-am căutat propriile metode de terapie,  iar terapeuții de la Delfinul mi-au fost mereu alături. Am avut libertatea de a ne prezenta opiniile, de a încerca să le punem în practică. Acest lucru a fost extraordinar!

Ulterior, am fost inițiate și în alte metode terapeutice, precum ABA sau terapia ambulatorie. A fost o experiență interesantă, mai ales că la acel moment deja îi cunoșteam bine pe toți cei de la Betania, terapeuți și beneficiari.

Când mă gândesc acum la Betania îmi vin în minte doar lucruri bune. Sunt fericită că am avut șansa de a avea această experiență alături de niște oameni deosebiți. Vreau doar să spun MULȚUMESC din nou! Pentru că a fost o experiență pe care nu o voi uita niciodată!”

(Eva Stassijns)

Trimiteti un comentariu, va multumim!

O mare multumire pentru:

evw holding