Dragoste și implicare la Centrul Delfinul pentru copii cu autism

În perioada  3-4 aprilie părinții au participat la activitățile copiilor din cadrul serviciilor centrului. Aceștia au avut posibilitatea să ia parte și la jocurile și evenimentele organizate la servicii diferite de cele din care fac parte copiii lor. Enumerăm mai jos o parte dintre impresiile părinților, cărora le mulțumim pentru participare și implicare:

“Mulțumim pentru invitația de a petrece puțin timp cu copiii din grupa Fluturașilor! A fost emoționant și educativ în același timp. Această oportunitate  ne oferă posibilitatea de a pleca având noi idei de activități pentru acasă, pe care le vom implementa mult mai ușor datorită faptului că le-am văzut aici, “live”. Evoluția copiilor din Centrul Delfinul dă speranțe oricărui părinte. Mulțumim pentru tot ceea ce faceți! Dumnezeu lucrează prin oameni!” H. E. mama lui Gabriel (a participat la activitatea de grup din cadrul Grupei Fluturașilor – CDZ)

“Ședința de terapie la care am participat a fost foarte plăcută și utilă pentru mine. Am înțeles, acum, cât de important este să vorbim, să explicăm mereu copilului ceea ce facem în toate momentele zilei. Desigur eram conștientă de asta și înainte, dar acum am înțeles de ce este bine să nu renunțăm în momentele dificile, în momentele în care pare că vorbim singuri. Perseverența , munca, pot da rezultate uimitoare. Mi-a plăcut modul de lucru al terapeutului la ora de terapie individuală. Mult calm și multă iubire… cred că astea sunt secretele! Mă bucur că mi-ați oferit șansa să particip la această experiență!” P.R.,  mama lui Nicholas (a participat la terapie individuală în cadrul Serviciului Terapie Comportamentală Intensivă)

“Emoție, bucurie, speranță… sunt sentimente pe care le-am simțit în această zi, datorită vouă, oameni minunați. Copiii noștri găsesc lumina în lumea lor uneori întunecată cu ajutorul vostru. Am întâlnit profesionalism, umanitate, dragoste pentru copii. Copiii noștri sunt într-adevăr și ai voștri! Mulțumesc  că existați și mulțumesc pentru această experiență minunată!” A.A., mama lui Nicolas (a participat la activitatea de grup din cadrul Grupei Ursuleților – CDZ)

“Mi-a fost utilă participarea la această ședință de terapie ocupațională, deoarece am văzut un mod de lucru plăcut, cu diverse tipuri de activități în care terapeutul reușea să mențină copilul foarte atent și concentrat la ceea ce avea de făcut. Mulțumesc că ne-ați oferit această ocazie!” P.R. mama lui Nicholas (a participat la terapie individuală din cadrul Serviciului de Terapie Ocupațională)

“În timpul activităților de astăzi de la grupa Fluturașilor am simțit în primul rând o emoție intensă, o experiență benefică  de pus în practică pe viitor. Copiii au fost foarte receptivi și au lucrat cu drag și interes. Apreciez  mult devotamentul terapeuților și implicarea în muncă lor. Mulțumesc pentru oportunitatea pe care mi-ați oferit-o!” P.O. mama lui David (a participat la activitatea de grup din cadrul Grupei Fluturașilor – CDZ)

“Participarea mea la terapia de grup a fost una plină de emoție, amuzantă (datorită acestor copii minunați) și nu în ultimul rând, una de la care am avut mult de învățat. Am văzut metode noi, pe care cu siguranță am să le pun în practică acasă cu copilul meu. Realizez încă o dată că în spatele progresului fiecărui copil, există o muncă titanică și nu pot decât să apreciez enorm, munca și devotamentul acestor oameni! Mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce faceți!” C.C mama lui David (a participat la terapia de grup din cadrul Serviciului în Sistem Ambulatoriu)

“Sunt mama unui copil de 5 ani și 4 luni, un copil autist! Așa mi-aș începe povestea în câteva cuvinte! În spatele acestor cuvinte sunt multe întrebări care până nu demult nu aveau nici un răspuns, multe dezamăgiri în toate încercările mele ca și părinte, să reușești să îți ajuți copilul, să îl poți face să te asculte! Să îți transmită măcar una din dorințele lui, măcar o  dată, în loc să plângă, să se izbească de pereți și de uși, să poată să spună “eu vreau asta”! Dar toate lacrimile mele, toate supărările privind evoluția lui au început să dispară odată cu venirea lui la Centrul Delfinul. În fiecare zi, copilul  meu se transformă și se dezvoltă puțin câte puțin. La fel cum se transformă omida în fluture! Munca tuturor oamenilor pe care i-a întâlnit zi de zi, a făcut că el să poată evolua. Nu pot spune câte speranțe își pune fiecare părinte care își lasă copilul la centru, în oamenii care sunt acolo…sunt infinite! Tot ceea ce am văzut că se întâmplă cu copilul meu mă face să sper că într-o zi am să râd de toate grijile pe care mi le făceam la început, când am auzit diagnosticul…autism! Am întâlnit oameni care mi-au oferit înapoi încrederea în puterile mele, pentru a-l putea ajuta pe copilul meu și totodată încrederea în forțele copilului meu, m-au făcut să descopăr lucruri pe care eu nu le știam și nu credeam vreodată că îl voi auzi spunând “te iubesc”! În fiecare zi, zâmbesc uitându-mă la el, datorită lor, știind că în trecut zâmbetele erau lacrimi! Am asistat la o oră de terapie individuală și am văzut cum un terapeut cu o putere de magician face un copil care nu sție decât plânsul ca și comfort, să poată vedea jucăriile, să le descopere, să le atingă, să le aleagă și să se joace cu ele! Părinții nu șțiu, nu pot modela, nu știu cum să lucreze cu copilul lor, dar ceea ce fac terapeuții în centru îmi place să numesc magie. Sunt bucuroasă și recunoscătoare că mi-ați împărtășit și mie o picătură! Mulțumesc că existați, că ne redați speranțe zi de zi, că ne luminați viața cu toată munca depusă în folosul copiilor noștril!” P.G. mama lui Nicolas (a participat la terapie individuală în cadrul Serviciului Terapie Comportamentală Intensivă)

Trimiteti un comentariu, va multumim!