Asociația Betania a preluat ferma de capre de la Găgești (Vaslui)

Asociația Betania își duce mai departe proiectele și continuă să se extindă. Astfel, cu puțin timp în urmă, Betania a preluat Ferma de capre Bettine din localitatea Găgești, județul Vaslui.

Ferma este un proiect social, oferind activități pentru persoane cu dizabilități care, în acest fel, au primit șansa la o viață normală. Brânza cu suflet de la Găgești are o istorie de peste 10 ani, povestea începând în 2007, când fundația româno-olandeză “Noi și Voi”, cu sediul în Bârlad, a cumpărat grajdurile fostului C.A.P. al comunei Găgești, cu intenția de a construi o fermă de capre. Proiectul a fost finanțat de Johan Ewijk, un cunoscut crescător si prelucrător de lapte de capră. Pe lângă construirea fermei de capre, fundația “Noi și Voi”, condusă de Hannah Smit a construit, cu voluntari din Olanda și România, o „Casă de tip familial” pentru persoanele cu dizabilități, preluată între timp de DGASPC Vaslui. Ferma, ulterior preluată de organizația „Bună ziua copii” din Bârlad, este făcută la standarde occidentale, cu linie de mulgere automată și spațiu autorizat de prelucrare a laptelui. Cu ajutorul Fundației Vodafone România, și-au cumpărat în 2015 o moară pentru furaje și mălai care le-a permis să-și producă singuri amestecul furajer pentru animale. Acest lucru înseamnă venit mai mare și șansa ca ferma să devină o afacere stabilă.

Asociația Betania duce proiectul Fermei de capre Bettine mai departe și curând puteti achiziționa un produs ecologic, de calitate, la un preț rezonabil. Pentru că se poate, pentru că așa trebuie…

Share

Category: Asociaţia Betania, Proiecte · Tags:

Trimiteti un comentariu, va multumim!

O mare multumire pentru:

evw holding


Parteneri

www.mamica.ro

NRCC