Clipe frumoase alături de copii minunați!

Ieri ne-au încântat cu cântec și dans copilașii Grădiniței cu Program Prelungit nr. 17 din Bacău. Îmbrăcați în costume de sărbătoare, cei mici ne-au înseninat ziua cu zâmbetele lor zglobii, iar noi i-am asteptat cu sufletul plin de bucurie și cu multe surprize. După zâmbetele, curiozitatea lor și întrebările care nu mai conteneau (”Acum ce mai vedem?, Acum cu ce ne mai jucăm?, Acum ce mai facem?”) ne-am dat seama cât de încântați și receptivi au fost.

Vă mulțumim din suflet pentru prezența numeroasă și pentru faptul că ne-ați făcut ziua mai frumoasă!

Felicitări, atât copiilor talentați și frumoși, cât și cadrelor didactice!

O experiență minunată la Grădinița 31

Astăzi, cu mic cu mare, timizi și emotivi am pășit pe treptele Grădiniței cu program prelungit nr.31. Ne-au așteptat cu nerăbdare, surâzând și chicotind de bucurie copilașii de la 4 grupe: Grupa mică a  Piticilor, Grupa mijlocie a Fluturașilor, Grupa mare a Buburuzelor și Grupa mare a Îngerașilor.

Zâna Primăvara s-a îmbrăcat în flori pentru noi și le-a arătat copiilor frumusețile anotimpului și ale poveștilor. Albă-ca-Zăpada i-a condus pe copii spre 4 experiențe minunate: lumea poveștilor la bibliotecă, ateliere de construcție, de stiințe și cel de arte. Alt grup de copii a făcut cunoștință cu păpușa cu chipul ars de soare. Cu nerăbdare, au aflat despre drumul ei din țările calde și despre importanța roadelor pământului, participând la ateliere de modelare, de pictură și de construcție. La sfârșit, copiii au gustat din deliciosul cozonac făcut din roadele naturii.

Le mulțumim din suflet pentru acceptare, implicare și pentru urările de bine copiilor și doamnelor educatoare care au fost foarte calzi, primitori și prietenoși.

Cu drag,

“Delfinașii” alături de echipa Centrului Delfinul pentru copii cu autism, Bacău

Delfinașii în vizită la Grădinița nr. 17

Cu mari emoții, copiii Centrului Delfinul au fost în vizită la Grădinița cu Program Prelungit nr. 17 din Bacău. Sub atenta îndrumare a doamnei educatoare, grupa mare, cea a “steluțelor” a invitat la dansul prieteniei fiecare “delfinaș”. După dans a urmat o surpriză, pregătită pentru toți copiii: fiecare dintre ei, cu mânuțele fermecate, a conturat continentele prieteniei pe un balon imens, de un albastru infinit.

Mulțumim tuturor,celor mari și celor mici, pentru implicare.

Workshop la Grădinița nr. 31

Primul workshop din cadrul proiectului educațional „Informează-te, acceptă, susține!” s-a desfășurat luni, 16 aprilie 2018, la Grădinița cu Program Prelungit nr 13 din Bacău. În cadrul workshopului, specialiștii centrului Bîrzu Alexandra – terapeut ocupațional și Mărcuță Bianca – psiholog, au prezentat pentru cadrele didactice și pentru părinți tema: “Integrarea în învățământul de masă a copilului cu autism.”

Scopul workshopului privește acceptarea, sprijinirea, educarea, acordarea de șanse egale tuturor copiilor indiferent de gradul de dizabilitate și integrarea socială a copiilor cu tulburare de spectru autist în învățământul de masă.

Oaspeți dragi la Centrul Delfinul pentru copii cu autism

Tuturor copiilor le place să experimenteze lucruri noi, locuri noi și să își facă prieteni noi. 2 Aprilie marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, dar cum autismul nu ține doar o zi ne-am dorit să împărtășim câte puțin din ceea ce înseamnă activitatea din centrul nostru cu cât mai multe persoane, pe parcursul mai multor zile.

În perioada 11 – 13 aprilie i-am invitat pe copiii de la Școala Incluzivă nr.1 Bacău, Grădinița nr.31 Bacău și Grădinița “Bambi” Bacău  împreună cu părinții și cadrele didactice să experimenteze alături de noi secretele atelierelor organizate în cadrul centrului: Arts & Crafts, Camera Senzorială, Camera Lego, Trasee și Obstacole și Camera de explorat/experimente. Experiențele avute împreună au fost de-a dreptul minunate, iar relaționarea dintre oaspeți și gazde a demonstrat că nu există granițe, nu există obstacole care nu pot fi depășite dacă există voință, implicare și gânduri bune!

Le mulțumim tuturor pentru dorința de a ne cunoaște, pentru implicare,  susținere și nu în ultimul rând pentru reacțiile avute! Am împărtășit alături de acești oaspeți dragi curiozitatea și uimirea,  zâmbetele și bucuria din ochi.