Si noi luptam impotriva traficului de persoane…

Ziua de 18 octombrie a fost declarata Zi Europeana de lupta impotriva traficului de persoane. Cu prilejul acestei zile, tinerele Centrului de Integrare a Tinerilor au fost invitate sa participle la o actiune de informare organizata in cadrul proiectului “Reviewing social auditing practices to combat exploitative brokering in Southern Europe – ReSAurSe”, la care Universitatea “Vasile Alecsandri” este partenera.

Desi se prezinta ca un  fenomen global, traficul de persoane necesita un efort sustinut  din partea tuturor organismelor internationale dar si din partea intregii societati.

Avand in vedere ca grupul beneficiarelor Centrului de Integrare a Tinerilor este constituit din fete cu varsta cuprinsa intre 18-26 ani, informatiile prezentate in cadrul acestei intalniri au fost de maxim interes pentru acest grup tinta.

Activitatea desfasurata in aula Universitatii a avut un caracter preventiv, colegii de la Centrul Regional de Prevenire a Traficului de Persoane Bacau au punctat aspecte esentiale vis-a-vis de fenomenul traficului de persoane.

Persoanele perticipante la acesta intalnire au fost foarte receptive, adresand intrebari pertinente in timpul prezentarii. La sfarsitul intalnirii tinerele din cadrul Centrului de Integrare a Tinerilor au facut declaratii personale de tipul: “am inteles ce trebuie sa fac daca ajung pe mana unui traficant”, “stiu sa citesc cu atentie un contract pentru a nu fi inselata” ,“ni s-a explicat ce inseamna sa fii exploatat prin munca” sau “stiu sa ma pazesc de oamenii necunoscuti deoarece pot face trafic de fiinte umane cu noi”.

 

trafic

Category: Actiuni, General · Tags:

Leave A Comment