Mangaiere pentru suflet

Demersul recuperativ organizat si desfasurat in asezamintele de detentie are ca obiective principale conferirea de utilitate timpului carceral si crearea premiselor necesare reintegrarii sociale a celor care au savarsit infractiuni. In acest sens, este importanta participarea persoanelor private de libertate la activitati privind valorizarea personala prin sustinerea stimei de sine, prin acceptarea responsabilitatii.

In perioada 18.11.2013-20.12.2013 se deruleaza o serie de activitati intre Penitenciarul Bacau si Asociatia Betania proiect intitulat Mangaiere pentru Suflet. La aceste activitati participa femei private de libertate de la regimul deschis si tinere ale Centrului de Integrare a Tinerilor. Prin aceasta activitate se urmareste cultivarea unui climat psihosocial pozitiv, menit sa satisfaca nevoile educationale si de socializare a acestora.

Fiecare intalnire a debutat cu “pastila de psihologie” fiind urmata de organizarea si desfasurarea de activitati de terapie ocupationala: pictura, quilling, confectionarea de brose cu ajutorul beneficiarelor Centrului de Integrare a Tinerilor, care le-au impartasit din experienta dobandita in cadrul atelierelor de lucru din Asociatia Betania.

Activitatile au favorizat cunoasterea interpersonala a participantilor, alungarea sentimentului de marginalizare, depasirea diverselor complexe de inferioritate. Beneficiarele Centrului de Integrare a Tinerilor au participat in numar mare si cu interes la activitatea desfasurata in Penitenciarul Bacau, constientizand valoarea sentimentului de libertate.

Aceste intalniri se vor finaliza prin organizarea unei expozitii in perioada 16.12-20.12.2013 la Muzeul Ioan Antonescu Bacau.

Va asteptam cu drag!

Echipa Centrul de Integrare a Tinerilor – Asociatia Betania

Category: Actiuni, Activitati, Proiecte · Tags:

Leave A Comment