Bacău

Centrul de Integrare a Tinerilor Bacău are o capacitate  de 22 locuri în trei casuţe de tip familial. Acestea se compun din sufragerie, o bucătărie, două băi şi patru dormitoare.

Totodată, Centrul dispune şi de un atelier de croitorie, unde cele interesate pot învăţa această meserie. Admiterea tinerelor în Centrul de Integrare este finalizată prin semnarea unui contract de acceptare a programului. Beneficiarii acestuia nu formează un grup stabil pentru o perioadă determinată. Pe masură ce se realizează paşi importanţi în sensul integrării sociale a unora dintre tinere, acestea părăsesc centrul, iar altele le iau locul.

În primele 6 luni, beneficiarele proiectului dispun de toate serviciile centrului gratuit. În următoarea perioadă, beneficiarele participă financiar cu plata a jumătate din chiria stabilită de coordonatorul de program, urmând ca, în ultima perioadă de şedere în centru, să se achite chiria integrală.

Film de prezentare: