“Cu fuioru`!” şi nu numai

Săptămâna ce tocmai a trecut,  ne-a adus noua, tinerelor din Centrul de Integrare a Tinerilor,  oportunitatea de a învăța o sumedenie de lucruri noi, mulțumită doamnei voluntar Wietscke venită tocmai din Olanda pentru a ne împărtăși arta creativă.  Doamna este art-terapeut, fapt ce a determinat ca activităţile desfășurate împreună cu noi să le resimțim ca fiind extrem de relaxante, intense și totodată, interesante.

Concret, ne-am împărţit în două grupe, o grupă ce frecventa seminariile de dimineaţa şi o grupă ce lua parte la activitati după-amiaza. Acest program de activitate a fost realizat împreună cu doamna voluntar, care a imbrăţişat ideea de a coordona 2 grupuri (împreună cu asistentul social şi psihologul CIT), aratându-se chiar bucuroasă de faptul că fetele au fost atrase înca de la început de proiectul propus de dumneaei.

Mai exact, produsul final rezultat în urma work-shopurilor creative este un album foto realizat în proportie de 100% de noi, încă de la început și până la sfarsit.

Tematica proiectului se încadreaza în trilogia “trecut”,”prezent” și “viitor”.

Astfel, am realizat în prima faza a proiectului, poze care ne amintesc de trecutul nostru, de copilarie. Pozele constau în simboluri reprezentative pentru fiecare. Aş dori să menţionez faptul că ne-au fost puse la dispoziţie aparate foto performante, cu ajutorul cărora am putut să ne exersăm si să ne dezvoltăm creativitatea.

Un efect benefic al acestui prim seminar foto îl reprezintă faptul că am avut din nou ocazia de a lucra în echipă, întărind astfel bazele unei relaţii cât mai pozitive de colegialitate..

Al doilea work-shop creativ a constat în efectuarea unor obiecte decorative (flori sau broşe) din lână colorata, pe care le-am confectionat după bunul plac şi propria imaginație, sub îndrumările şi explicaţiile doamnei voluntar. Mai exact, am învăţat tehnica felţuirii, care ni s-a părut interesantă şi ne-a captat interesul. Efectul final al celei de-a doua zile a fost unul colorat, iar noi am fost mândre de propriile creaţii.

În continuare, urmatoarea zi, grupele de dimineaţă şi cele de după-amiază au continuat să facă poze reprezentative pentru a doua etapa a albumului, şi anume prezentul. De această dată, ne-am pozat pe noi înşine, aranjate, machiate sau făcând diferite activități pe care le agreăm în prezent.

Apoi, tot în aceeaşi zi, doamna voluntar ne-a explicat cum se toarce lâna, având cu dumneaei propria roata de tors, pe care noi am, folosit-o pentru a exersa.

Dar apoi am început să fim cât mai nerabdatoare şi să ne punem întrebări cu privire la albumul nostru foto. Cum va fi? Din ce va fi conceput?etc. Asa că, următorul work-shop a constat în fabricarea hârtiei, din hârtie reciclată. Astfel, hârtia a fost ruptă în bucăţele cât mai mici, pusă la fiert, apoi pasată, pentru ca amestecul să fie cât mai omogen.

În continuare, am format din nou echipe, ajutandu-ne una pe cealaltă pentru colile de hartie ale albumului foto. S.au folosit site şi cadre din lemn pentru a textura hartia, apoi aceasta a fost trecută printr-o presă manuală, mânuită de fiecare dintre noi în parte, bineînteles, sub atenta îndrumare a doamnei voluntar. Colile de hartie rezultate au fost puse la uscat, pentru a fi folosite ulterior la albumul nostrum foto.

Ultimele sesiuni de workshop vor consta în crearea albumului cu imaginile surprinse de noi şi organizarea unei expoziţii în care vor fi prezentate toate produsele muncii noastre în aceste zece zile.

Vă aşteptăm vineri, 16 mai 2014, să vă arătăm tot ce am lucrat!

Nicoleta C.

Category: Activitati, Actualitati · Tags: