Art-terapie la Centrul de Integrare a Tinerilor

Art-terapia reprezinta folosirea terapeutica a creatiei artistice pentru imbunatatirea starii emotionale a persoanelor care au diferite dificultati de viata sau a celor care isi doresc dezvotarea personala.

Ideea de baza in art-terapie este aceea ca procesul creativ ajuta oamenii in dezvoltarea abilitatilor personale si interpersonale (comunicare, relationare, inteligenta emotionala), in cresterea stimei de sine si a autoconstientizarii, in gestionarea comportamentului si reducerea stresului, in dezvoltarea capacitatilor cognitive prin stimularea atentiei, imaginatiei si a gandirii; toate acestea desfasurandu-se in atelierul de art-terapie sub indrumarea unor specialisti ce coordoneaza intreaga activitate.

In aceasta situatie, specialisti au fost doi voluntari din Olanda, veniti la Asociatia Betania pentru a desfasura activitati de art-terapie cu beneficiarii Centrului de Integare a Tinerilor. Nu a fost nevoie de experienta sau competenta ori talent, arta luand loc abilitatilor necesare pentru realizarea unor tablouri minunate prin care tinerele programului nostru si-au exprimat propriile trairi si sentimente. Toate aceste lucruri s-au desfasurat intr-un mediu special creat, unde am reusit sa ne exprimam emotiile pictand, cantand si dansand.

Multumim Ellen si Karen!

Category: Actiuni, Actualitati, Voluntariat · Tags:

Leave A Comment