A doua șansă, a doua viață: Centrul de Integrare a Tinerilor ”Betania”

CIT BetaniaIntegrarea tinerilor proveniți din centre de plasament, integrarea în comunitate a tinerilor aflați în dificultate. Par niște cuvinte seci, dar în spatele lor se ascund aproape 15 ani de muncă, ani în care s-au oferit speranțe și s-au creionat, practic de la zero, șanse noi pentru o viață mai bună.

Centrul de Integrare a Tinerilor, aflat de acum la ceas aniversar, este locul unde s-a găsit, pentru sute de tinere, un nou început la care poate că nici nu îndrăzneau să viseze. Aici au găsit o casă, masă, educație. De fapt, au găsit familia pe care nu au avut-o probabil niciodată.

Când spun Betania, mă gândesc la viitor. Cu ajutorul ei înțelegem cum este să ai un loc de muncă, înțelegem cum este viața în realitate. Eu personal sunt foarte mândră că stau la Asociația Betania. Sunt condiții foarte bune, comunic mai mult cu persoanele din jurul meu, învățăm să apreciem și să ne iubim aproapele. La Asociația Betania suntem ca într-o familie, iar oamenii de aici ne susțin să reușim în viață. Sunt 100% convinsă că atunci când voi pleca de la Asociația Betania voi avea un viitor frumos”, mărturisește I., o elevă de 19 ani.

Centrul de Integrare a Tinerilor este de fapt acel loc magic în care un viitor sumbru se metamorfozează într-un nou început, unde printre lacrimi și zâmbete tinerele lasă în spate experiențe nefericite și pornesc cu încredere să își facă singure viața așa cum o doresc. Aici au susținere pentru a-și continua studiile, inclusiv la nivel universitar, aici au șansa să învețe o meserie și să își găsească un loc de muncă pentru a fi, așa cum trebuie, independente și stăpâne pe viața lor.

Am reușit să văd luminița de la capătul tunelului și noi oportunități în viață ca urmare a noii șanse oferite de Betania”, se confesează N., o studentă de 23 de ani. ”Asociația Betania ajută tinerii să se integreze în viața de zi cu zi, le oferă un cămin și în același timp o familie unde se simt protejați, unde primesc sfaturi și susținere. Este o șansă pentru cei care își iau viața în propriile mâini”, susține F., care la 20 de ani are un loc de muncă mulțumită sprijinului oferit de Betania.

În anii de activitate, la Centrul de Integrare a Tinerilor s-au scris aproximativ 200 de povești de viață care își au locul de cinste în acel loc special dedicat umanității, iubirii de semeni și serviciilor sociale ce poartă numele Betania.

Category: Activitati, Actualitati, Proiecte · Tags:

Leave A Comment