Despre

Înființată la data de 24 octombrie 1995, Asociația Betania a devenit organizație de utilitate publică în septembrie 2004 prin Hotărârea de Guvern nr. 1481/2004, publicată în Monitorul Oficial nr. 848 din 15 septembrie 2004.  

A fost prima organizație din județul Bacău care a obținut acest statut, în acest fel fiindu-i recunoscut rolul jucat în societate, după cum a fost recunoscută și calitatea serviciilor oferite către o multitudine de beneficiari.

De-a lungul timpului, organizația a înființat o serie de servicii, unele chiar în premieră la nivel național sau cel puțin regional, precum Centrul de Integrare a Tinerilor sau Centrul Delfinul pentru copii cu autism. Asociația Betania este de peste două decenii un sprijin la nivel comunitar, având mii de beneficiari ai proiectelor derulate în domeniul umanitar, educațional, sau sanitar.

Asociația Betania este acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 197/2012, privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale.

Toate serviciile organizației sunt licențiate de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice: Centrul de Integrare a Tinerilor; Centrul „Delfinul” pentru copii cu autism, Bacău și Roman, Centrul de Consiliere, Informare şi Sprijin pentru familii aflate în situații de criză, Centrul de Asistență a Victimelor Traficului de Persoane.

Ce facem

  • lucrăm individual și intensiv cu copii cu autism, pregătindu-i pentru integrarea cu succes în scoli și în grădinițe.
  • oferim condiții excelente tinerilor revocați din centrele de plasament din Bacău și din București, facilitându-le integrarea în comunitate şi asigurându-le pregătirea pentru un trai decent.
  • asigurăm protecție, consilierea și reintegrarea în comunitate a victimelor traficului de ființe umane;
  • pregătim tineri cu dizabilități pentru integrarea pe piața muncii;
  • recuperăm persoane cu afecțiuni ortopedice și posttraumatice ale aparatului locomotor, pacienți cu afecțiuni reumatice și neurologice, prin servicii de hidrokinetoterapie, de logopedie și de consiliere psihologică;
  • sprijinim familiile sărace, persoanele cu dizabilități, familiile cu mulți copii, persoanele fără adăpost, cazurile medicale urgente, persoanele aflate în detenție și tinerii, prin oferirea de ajutoare financiare și materiale, consiliere psihologică și juridică, asistență socială şi sprijin pentru găsirea și păstrarea unui loc de muncă;
  • susținem financiar persoane în dificultate, în vederea soluționării unor probleme medicale grave;
  • acordăm burse elevilor și studenților cu situații socio-economice modeste.