Informare şi consiliere

Acest serviciu oferă sprijin pentru familie, în rezolvarea sau ameliorarea problemelor cu care se confruntă în ceea ce priveşte dezvoltarea fizică şi psihică a copilului şi diverse aspecte medicale şi sociale. Centrul de zi oferă consiliere socială şi sprijin la cerere sau ori de câte ori personalul de specialitate consideră că este în beneficiul copilului şi al familiei sale.

Activitatea de consiliere socială este realizată de asistentul social al centrului, individual, în funcţie de cerinţele fiecărei familii. De asemenea, se organizează grupuri de suport pentru părinţi, cadru în care participanţii îşi pot împărtăşi gândurile, sentimentele, problemele cu care se confruntă, beneficiind de experienţa celorlalţi, de sfaturi, idei şi informaţii. Grupul are un pronuntat caracter terapeutic prin faptul că aici fiecare este ascultat, sprijinit şi ajutat atunci când se simte neajutorat, neînţeles. Acest grup poate facilita şi formarea unei reţele de prieteni sau cunoştinţe care să contribuie la creşterea posibilităţilor de socializare pentru beneficiari.

Centrul dispune si de o minibiblioteca ce cuprinde cărţi şi materiale informative despre problematica autismului şi ADHD, despre educaţia copilului în general şi multă altă informaţie la care toţi beneficiarii au acces.