ABA intensiv

In cadrul acestui serviciu se asigură 20 de sedinte de terapie individuala comportamentala ABA/VB pe săptămână celor care se adresează cu solicitare pentru accesarea acestui tip de serviciu şi acelora care au primit recomandare din partea serviciului de evaluare.

Este un serviciu care asigură câte 4 ore pe zi de intervenţie structurată conform principiilor terapiei comportamentale aplicate, axându-se în principal pe stimularea şi întărirea comportamentului verbal al copilului. Comunicarea funcţională stă la baza procesului terapeutic.

Echipa serviciului evaluează abilităţile primare de învăţare, întocmeşte planul individual de intervenţie pentru fiecare beneficiar.

Terapia se poate desfăşura în centru, la grădiniţă/şcoală – shadow sau la domiciliul beneficiarului, decizie luată de comun acord cu părintele, în urma evaluării abilităţilor şi a întocmirii planului de intervenţie.

Planul individual de intervenţie cuprinde obiective specifice conform protocolului de Evaluare a Abilitatilor Primare de Învăţare şi limbaj.

Obiectivele planului de intervenţie vizează formarea şi dezvoltarea de abilităţi din următoarele arii de dezvoltare: limbaj receptiv, cooperare, limbaj expresiv, interacţiune socială, comunicare funcţională, performanţă vizuală, imitaţie motorie şi vocală, autonomie personală, motricitate fină şi grosieră, joc şi timp liber, citire, matematică şi scriere.

Capacitatea acestui serviciu este de 10 de locuri.

Doresc sa ma inscriu