Un nou grup de suport pentru părinții copiilor cu tulburări de spectru autist

În dorința de a răspunde nevoilor și întrebărilor părinților în ceea ce privește comunicarea și limbajul la copilul cu tulburări de spectru autist și alte tulburări de dezvoltare am ales să discutăm despre această problematică în cadrul grupului de suport.

Obiectivul principal al acestei întâlniri a fost acela de a înțelege faptul că limbajul este cea mai prețioasă achiziție pe care un copil o poate face pe parcursul dezvoltării sale cognitive.

Scopul întâlnirii a fost de a clarifica anumite aspecte legate de: vârsta la care se impune o primă evaluare din punct de vedere logopedic, cum putem stimula dorința de comunicare a copilului, care este diferența dintre a folosi un limbaj verbal și a comunica, în ce constă întreg procesul de recuperare a întârzierii în dezvoltarea limbajului și cât de important este lucrul în echipă (terapeut, copil, părinte), pentru ca rezultatele să fie vizibile cât mai rapid posibil și de durată.

Mulțumim participanților pentru interesul acordat acestei teme și pentru implicarea activă pe tot parcursul întâlnirii.

Elena Sandu  – psiholog – logoped

Ramona Bixade – asistent social, coordonator Centrul Delfinul pentru copii cu autism Bacău

Trimiteti un comentariu, va multumim!