Sfatul specialistului: Motricitate globală și elemente de stimulare senzorială pentru dezvoltarea copiilor

În dezvoltarea psihomotorie a copiilor, motricitatea globală este o componentă  esențială alături de cea fină, schema corporală, lateralitatea și organizarea perceptivă, organizarea spațiului etc.

Integrarea senzorială îi ajută pe copii să perceapă și să prelucreze informațiile culese din mediul înconjurător prin activități ce vor stimula simțurile copiilor la nivelul tuturor analizatorilor senzoriali astfel încât aceștia să ajungă să răspundă într-un mod cât mai adaptat stimulilor. Integrarea senzorială vine în sprijinul copiilor care percep mediul înconjurător într-un mod diferit cauzat de hipo sau hiper-sensibilitate, de percepție fragmentată, de dificultăți de interpretare a datelor senzoriale, de vulnerabilitate la suprastimulare sau chiar de prelucrare mai lentă a informațiilor/stimulilor.

Atât motricitatea globală cât și integrarea senzorială influențează copilul în sensul unei dezvoltări armonioase în relația lui cu mediul înconjurător. De aceea este important ca intervenția terapeutică să aibă un caracter ludic, plăcut copilului, pentru ca aceasta să fie eficientă.

 

 

 

 

Serviciul Centrul de zi  – Grupa Fluturași

Centrul Delfinul pentru copii cu autism, Bacău

Share

Trimiteti un comentariu, va multumim!Parteneri

www.mamica.ro

NRCC