Proiecte Betania

S-au împlinit două decenii de când suntem alături de oameni. Proiectele noastre s-au îndreptat și se îndreaptă în continuare către semenii noștri care au nevoie de sprijin pentru că noi, la Asociația Betania, știm că o șansă, o rază de speranță pot schimba în bine destinele.

Programele destinate copiilor cu autism, persoanelor cu dizabilități fizice și psihice, tinerilor proveniți din centrele de plasament, investițiile în sănătate și educație, susținerea familiior lipsite de posibilități s-au transformat într-un crez pe care îl ducem mai departe. A fi om înseamnă să fii alături de oameni, iar Asociația Betania urmărește acest principiu prin tot ceea ce face.

Terapie comportamentală la Centrul Delfinul Bacau

Centrele Delfinul Bacău și Roman pentru copii cu autism

Înființat în 2005, Centrul Delfinul din Bacău este destinat tuturor copiilor diagnosticați cu tulburări de spectru autist. În 2013 a fost deschis și Centrul Delfinul din Roman, venind în sprijinul cererilor părinților din zonă. Specialiștii noștri, psihologi, terapeuți și kinetoterapeuți, fac echipă cu copiii și familiile iar rezultatele…se văd!

Mai multe informaţii

Unul dintre proiectele cele mai vechi ale Asociației Betania, Centrul de Integrare a Tinerilor (CIT)

Centrul de Integrare a Tinerilor Bacău

Centrul de Integrare a Tinerilor (CIT) se adresează adolescenților proveniți din centrele de plasament și celor cu situații sociale deosebite. Beneficiarii acestui proiect primesc cazare, îndrumare în vederea continuării studiilor sau a învățării unei meserii, consiliere și susținere în vederea deprinderii abilităților necesare pentru a-și construi un viitor independent.

Centrul de Integrare a Tinerilor Bucureşti

Pentru a veni in sprijinul tinerilor ce sunt imposibilitatea de a continua sau de a-si incepe studiile universitatre, Centrul de Integrare a Tinerilor Bacău si-a largit aria de servicii prin extinderea proiectului si in Bucuresti. CIT Bucuresti face parte din proiectul Centrul de Integrare a Tinerilor Bacău

Centrul Multifuncţional din Bacau

Centrul de Zi Betania pentru persoane adulte cu dizabilități (Centrul Multifuncțional)

Acest proiect a fost inaugurat în 2011 și este deschis persoanelor cu dizabilități fizice și/sau psihice, care au probleme de integrare în comunitate. În cadrul acestui centru, beneficiarii interacționează, socializează și participă la activități care le stimulează puterea creativă.

Mai multe informaţii

Recuperare, hidro si kinetoterapie, logopedie

Centrul de Recuperare

Serviciile Centrului de Recuperare se adresează unei multitudini de beneficiari afectați de diferite probleme neurologice sau/și locomotorii. În cadrul acestui centru sunt oferite servicii de hidrokinetoterapie, kinetoterapie și logopedie la cele mai înalte standarde de către specialiști atestați, iar rezultatele sunt pe măsură.

Beneficiari ai programului de Asistenţă Socială

Asociatia Betania Bacau – Beneficiari ai programului de Asistenţă Socială

Centrul de Informare Consiliere și Sprijin pentru Familiile Aflate în Dificultate

Înființat din 1995, acest serviciu are acum peste 1000 beneficiari anual. Ne-am propus și am reușit să menținem copii în familie, să le asigurăm continuarea studiilor în paralel cu prevenirea destrămării familiilor și a instituționalizării minorilor.

Mai multe informaţii

Renovări şi reparaţii de şcoli si dotare a atelierelor de instruire practica

Investiții în educație

Viitorul unei nații constă în valoarea generațiilor pe care le crește. Din acest motiv, educația este piatra de căpătâi a asigurării de șanse. Asociația Betania a dotat de-a lungul anilor aproximativ 40 de ateliere și laboratoare în diferite instituții de învățământ, a reabilitat școlile din Sărata, Albele și Andrieșești și a construit atât o grădiniță în Sărata cât și școli în Valea Șoșii și Turluianu.

Mai multe informaţii

Proiecte de sprijinire a sistemului sanitar

Asociația Betania a făcut în mod constant o prioritate din investițiile în sănătate, Sănătatea, o prioritate.

Sănătatea, o prioritate

Asociația Betania a făcut în mod constant o prioritate din investițiile în sănătate. De-a lungul anilor a dotat și modernizat secții atât la Spitalul Județean din Bacău cât și la spitalele din Moinești, Onești sau Buhuși. De asemenea, a făcut o prioritate din acordarea de servicii medicale în mediul rural. În acest scop, susținută de voluntari din Olanda, organizația a construit și dotat dispensare medicale în localitățile Gura Văii, Huruiești, Izvoru Berheciului, Găiceana, Colonești, Motoșeni si Căbești.

Mai multe informaţii

Proiecte si activitati in slujba comunitatii

Social

Participarea Asociaţiei Betania in diverse acţiuni

Diverse

Putem enumara participarea Asociaţiei Betania ca sponsor şi/sau organizator, uneori în parteneriat cu diverse instituţii, al unor acţiuni care nu sunt asemănătoare proiectelor noastre principale cu convingerea că acestea vor contribui la dezvoltarea democraţiei, a parteneriatului şi a spritului civic, în beneficiul tuturor membrilor societăţii.