De la comunicare la schimbare

Una dintre colaborările dintre Centrul de Integrare a Tinerilor de la Asociația Betania și Penitenciarul Bacău s-a concretizat în activitatea intitulată „De la comunicare la schimbare”. 12 tinere beneficiare ale CIT și 7 deținute s-au întâlnit în repetate rânduri și au discutat despre motivele pentru cares-a ajuns la detenție, despre prevenție și reintegrare în societate. Obiectivele activității au fost, în principal, legate de stimularea comunicării eficiente, depășirea diverselor complexe de inferioritate prin implementarea principiului egalității, creșterea capacității de înțelegere a celorlaltor persoane.

O metodă inedită a fost comunicarea prin joc, atât tinerele de la CIT cât și deținutele fiind încântate de varietatea de moduri de exprimare oferite de această abordare. Jocurile interactive au reușit să creeze noi punți către noi prietenii pe viitor. În timpul întâlnirilor s-a pus un accent deosebit și pe capacitatea de a discerne între bine și rău și gestionarea alegerilor, precum și pe depășirea timidității și a anxietății sociale, rezultate din statutul de deținut. Beneficiarele CIT  le-au oferit cadouri deținutelor cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă, consolidând relațiile create pe parcursul proiectului derulat în parteneriat cu Penitenciarul Bacău.

Trimiteti un comentariu, va multumim!