Prieteni din Olanda, voluntari la Casa de Tranzit Betania

Un nou grup de voluntari din Olanda au venit să dea o mână de ajutor la finalizarea finisajelor de la Casa de Tranzit. Lucrările au decurs așa cum am prevăzut, pe 31 august partea de construcții și instalații fiind definitivată. Acum, cu sprijinul celor 27 de prieteni  din Olanda, veniți din partea organizației Diakonaal Actie Comité Roemenië din Lienden, ne vom ocupa de amenajarea exterioară, urmând ca la final să dotăm și să mobilăm casa.

Proiectul Casei de Tranzit este gândit în vederea acordării de sprijin familiilor aflate în situații de criză. Aici se va oferi cazare pe timp determinat pentru familii, în special pentru cele cu copii mici, până ce se va putea găsi o soluție locativă pe termen lung.

Echipa Asociației Betania

Casa de tranzit Betania, final de etapă

Lucrările de construcție la Casa de Tranzit Betania au luat sfârșit. Începând de mâine, un grup de 27 voluntari din Olanda, trimiși de organizația Diakonaal Actie Comité Roemenië (DAR) din Lienden, se vor ocupa de amenajările exterioare, de mobilarea și dotarea casei.Până pe 12 august întreg proiectul va fi finalizat, Casa de Tranzit urmând să își poată primi oaspeții.

Proiectul Casei de Tranzit este destinat cazării pe termen limitat pentru familiile aflate în situații de criză, până la găsirea unor soluții pe termen lung.

Echipa Asociației Betania

Vacanță pentru beneficiarele Centrului de Integrare a Tinerilor.

După un an şcolar stresant dar finalizat cu succes, echipa CIT împreună cu 7 tinere s-au deplasat la piscină. Fetele au petrecut clipe memorabile chiar la intrarea în Gherăiești, departe de zgomotul și căldura orașului, în Parcul Acvatic AQUA CLUB – Bacău. Tinerele s-au simţit răsfăţate, au înotat, au jucat volei, au folosit toboganele cu apă, dar marea atracție a fost piscina cu valuri. Beneficiarele CIT au servit gustări şi băuturi răcoritoare, au mâncat îngheţată şi au atras atenţia salvamarilor prin frumuseţea, dezinvoltura şi calităţile de înotătoare. Spaţiul special amenajat pentru relaxare şi înot, muzica antrenantă, promptitudinea angajaţilor au creat o zi perfectă pentru tinere, unele dintre ele având prima experienţă de acest fel. Patronul piscinei ne-a facilitat accesul gratuit, iar la finalul zilei de plajă am primit invitaţia de a reveni.

Categorii: Uncategorized · Tags:

Oaspeți dragi la Centrul Delfinul pentru copii cu autism

Timp de trei luni, Centrul Delfinul pentru copii cu autism din cadrul Asociației Betania a avut oaspeți dragi. Trei studente ale Arteveldehogschool – Terapie Ocupațională din Belgia au efectuat un stagiu de practică în Bacău. Colaborarea cu instituția belgiană va dura doi ani, timp în care studenții vor veni pentru a-și perfecționa tehnicile terapeutice alături de specialiștii Betaniei. Mai jos redăm impresiile și amintirile a două dintre studentele care ne-au vizitat.

“Am venit în România ca să învăț lucruri noi și ca să ajut, atât cât îmi stă în putere.  Le sunt recunoascătoare tuturor celor de la Betania care ne-au primit cu brațele deschise.

Ne-am implicat în terapia pentru copii și, la finele stagiului de practică, am putut observa realele progrese datorate muncii susținute a întregii echipe de la Betania. A fost minunat să observ aceste progrese, mai ales că s-au produs într-un interval destul de scurt. Aceasta dovedește pe deplin că terapeuții de la Betania fac o muncă deosebită! Am avut șansa de a vedea și de a participa la metode diferite de terapie, să ne spunem opiniile și să participăm efectiv la actul terapeutic.

La finalul stagiului de practică am avut un sentiment de apartenență la o echipă, de parte a unui întreg care funcționează minunat. Eram de acum mai mult decât o studentă străină venită la practică…

Îmi reamintesc cu mare bucurie de perioada petrecută alături de voi! Mi-ați oferit amintiri minunate pe viață!”

(Marieke Malysse )

“Până să ajung la Betania, nu am lucrat niciodată cu copii. În primele săptămâni mi-am căutat propriile metode de terapie,  iar terapeuții de la Delfinul mi-au fost mereu alături. Am avut libertatea de a ne prezenta opiniile, de a încerca să le punem în practică. Acest lucru a fost extraordinar!

Ulterior, am fost inițiate și în alte metode terapeutice, precum ABA sau terapia ambulatorie. A fost o experiență interesantă, mai ales că la acel moment deja îi cunoșteam bine pe toți cei de la Betania, terapeuți și beneficiari.

Când mă gândesc acum la Betania îmi vin în minte doar lucruri bune. Sunt fericită că am avut șansa de a avea această experiență alături de niște oameni deosebiți. Vreau doar să spun MULȚUMESC din nou! Pentru că a fost o experiență pe care nu o voi uita niciodată!”

(Eva Stassijns)

Betania susține campionii!

ACS Lupte Bacău, coordonată de antrenorul Marius Botez, și-a mai trecut un mare succes în palmares. La Campionatele naționale de cadeți, care au contat și pentru calificările la campionatele europene și mondiale de lupte greco romane, luptătorul băcăuan Lorenzo Botez a cucerit medalia de aur la categoria 69 kg. Având acest rezultat obținut la competiția găzduită de Sala Polivalentă din Botoșani, Lorenzo este titular în lotul național al României pentru europene și mondiale. ACS a obținut și două locuri 5, prin Răzvan Agachi (54 kg) și Sorin Stoica (50 kg), ambii luptători având doar puțin peste un an de experiență.

Sportivii de la ACS sunt vechi prieteni ai Asociației Betania, care și de această dată a contribuit la cheltuielile de deplasare, cazare și masă pentru tinerii care ne reprezintă cu succes. Îmbinând sportul și școala în mod armonios, sportivii legitimați la ACS Lupte Bacău ne oferă mereu motive de mândrie.

Bravo Lorenzo! Bravo tuturor celor care luptă pentru Bacău! Suntem alături de voi!

Colectivul Asociației Betania