Betania susține campionii!

ACS Lupte Bacău, coordonată de antrenorul Marius Botez, și-a mai trecut un mare succes în palmares. La Campionatele naționale de cadeți, care au contat și pentru calificările la campionatele europene și mondiale de lupte greco romane, luptătorul băcăuan Lorenzo Botez a cucerit medalia de aur la categoria 69 kg. Având acest rezultat obținut la competiția găzduită de Sala Polivalentă din Botoșani, Lorenzo este titular în lotul național al României pentru europene și mondiale. ACS a obținut și două locuri 5, prin Răzvan Agachi (54 kg) și Sorin Stoica (50 kg), ambii luptători având doar puțin peste un an de experiență.

Sportivii de la ACS sunt vechi prieteni ai Asociației Betania, care și de această dată a contribuit la cheltuielile de deplasare, cazare și masă pentru tinerii care ne reprezintă cu succes. Îmbinând sportul și școala în mod armonios, sportivii legitimați la ACS Lupte Bacău ne oferă mereu motive de mândrie.

Bravo Lorenzo! Bravo tuturor celor care luptă pentru Bacău! Suntem alături de voi!

Colectivul Asociației Betania

1 Iunie la Centrul Delfinul

1Iunie … ziua în care, cu mic cu mare, ne încărcăm sufletele sărbătorind puritatea şi inocenţa.… COPILUL.

Prichindeii Grupei Piticot de la Grădiniţa Nr.21, împreună cu doamna educatoare Radu Isadora, ne-au invitat în parc unde, încărcaţi cu energie, am legat prietenii şi am construit cele mai frumoase şi trainice castele de nisip. Fetiţele, gospodine din fire, au preparat şi ne-au servit cele mai gustoase prăjituri din frunze, pietre şi nisip.

Copilăria este o lume aparte. Pentru unii dintre noi poate părea fantastică şi ireală, dar pentru cei ce fac parte din ea este reală, plină de armonie şi dăruire.

A venit rândul nostru să-i invităm pe prietenii  mai mari de la Şcoala Gimnazială “Miron Costin”, care alături de domnul profesor Iulian Patriche, ne-au surprins cu o pizza delicioasă, dăruită de Pizzeria Osteria Roma. Copiii s-au bucurat când şi-au regăsit prietenii  cu care au mai petrecut momente frumoase şi împreună au început o distracţie pe cinste, cu jocuri, muzică şi multe, multe zâmbete.

Am avut şi un invitat surpriză, pe doamna Mădălina Rotaru, care a oferit fiecărui copil o cărticică de poezii , cu autograf, intitulată “În grădina de la moară!”. Simba Invest ne-a îndulcit şi de această dată oferindu-le copiilor cadouri.

Petrecerea a continuat, iar glasurile cristaline ale copiilor au făcut să răsune în toată curtea cel mai sincer  “La mulţi ani, copile!”, în speranţa că această perioada a vieţii nu se va sfârşi niciodată.

Copilăria durează toată viaţă. Ea se întoarce mereu pentru a însufleţi momente  mari ale vieţii de adult.

Le-am aşteptat cu nerăbdare şi cu braţele deschise pe elevele Teodora Damian, Ingrid Karina Garai, Clementina Ioana Moisa, coordonate de doamna profesoară Petruţa Laura Crăciun, de la Colegiul Naţional de Artă “George Apostu”, care ne-au încântat şi anul acesta cu un frumos şi relaxant recital de pian.

Muzica are un efect uimitor asupra psihicului şi corpului uman. Am simţit cum încet, încet s-a instalat liniştea în sufletele noastre, a tuturor. Acest lucru nu ne-a împiedicat să le aplaudăm şi să le apreciem pentru talentul lor şi pentru faptul că împărtăşesc cu noi acest moment magic.

Dacă păstrezi copilăria mereu cu tine, nu vei îmbătrâni niciodată!!!

Surprize și daruri pentru copiii de la Centrul Delfinul

Apropierea zilei de 1 iunie a adus o mulțime de surprize pentru copiii de la Centrul Delfinul pentru copii cu autism. Bunii noștri prieteni, elevii Școlii Miron Costin, alături de profesorul Iulian Patriche, au venit în vizită și au adus o pizza delicioasă de la Osteria Roma. Micuții au savurat-o așa cum trebuie iar apoi…au urmat alte surprize! Mădălina Rotaru a venit și le-a oferit tuturor câte un exemplar cu autograf din cartea proaspăt apărută, „În grădina de la moară”! Bucuria a fost completată de cadourile primite de la prietenii și colaboratorii Betaniei de la Simba Invest. La final…un tort delicios, savurat de toată lumea pe acorduri deja celebre: Oac-oac diri diri dam!

Mulțumim Simba Invest, mulțumim Școala Miron Costin și mulțumim Mădălina Rotaru! Suntem mândri de prieteni ca voi!

Echipa Asociației Betania

Prințesă pentru o zi la Centrul de Integrare a Tinerilor

Sfârşitul acestui an şcolar şi-a pus amprenta asupra mea. Sunetul clopoţelului va deveni o amintire, iar momentul absolvirii a marcat sfârşitul unei perioade din viaţa mea, dar şi începutul uneia noi.

În liceu am petrecut momente de tot felul: succese şi eşecuri, însă alături de profesori şi colegi, de doamnele de la centru am trecut cu fruntea sus. Aici au început să se realizeze visele şi speranţele, am reuşit să înţeleg cu adevărat că trebuie să încep să mă pregătesc pentru viaţă.

Liceul este locul unde  am creat și am ascuns amintirile legate de viaţa de adolescentă.

Aici a fost primul examen, primul sărut, prima dragoste şi prima rochie de bal. Am fost “prinţesă pentru o seară”, graţie prietenului meu care mi-a oferit o rochie cu două numere mai mare! Disperarea m-a cuprins şi am renunţat la ideea de a mai merge la bal… Dar doamna Mirela, de la Centrul de Integrare a Tinerilor Betania, a intervenit şi cu o mână magică rochia imposibilă a devenit rochia mea de bal. Am fost cea mai frumoasă, am fost apreciată şi remarcată de colegi şi profesori!

Vă mulțumesc pentru toate lucrurile minunate din viaţa mea!

Un grup de suport eficient

În vederea sprijinirii procesului de incluziune socială şi a susţinerii integrării copilului cu dizabilităţi/cerințe educaționale speciale în învăţământul de masă, a fost emis de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice Ordinul 1985 din 2016. Acesta stipulează la Articolul 64 prezenţa facilitatorului, numit în literatura de specialitate shadow, alături de copil, în unitatea de învăţământ.

La întâlnirea grupului de suport pentru părinţi, pe lângă specialişti ai Centrului Delfinul, a fost invitată doamna Carmen Isop – educator/director la Grădiniţa “Crai Nou”. Părinţii au primit răspunsuri obiective la întrebări privind acceptarea şi integrarea copiilor cu Tulburări din spectrul autist (TSA) în sistemul de învăţământ.  De asemenea, li s-a împărtăşit părinţilor şi din experienţa facilitării accesului în grădiniţă a copiilor cu TSA.

Mulţumim pentru colaborare, disponibilitate şi implicare!

Echipa Centrului Delfinul pentru copii cu autism